top of page

De omgeving

Zoutelande is een gezellige familiebadplaats op Walcheren. De stranden in de buurt van Zoutelande liggen op het zuiden en hebben de meeste zonuren van Nederland per jaar. Door de ligging wordt het ook wel de Zeeuwse Riviéra genoemd.

 

Dagje uit

Breng een bezoek aan het Bunkermuseum, gevestigd in twee resterende bunkers. Het Witte Schip heeft een midgetgolfbaan met 18-holes. Zoutelande heeft daarnaast twee rijksmonumenten: de Catharinakerk en de Zoutelandse Molen. Zeker een bezoek waard! Ook de Willibrordusput moet je gezien hebben. Een heerlijke wandeling kun je door het bos Salsa Terra maken.

Ook zijn er, zeker in het zomerseizoen, veel evenementen. Waaronder een aantal vanuit typisch Zeeuwse traditie. Denk aan het ringrijden en sjezenrijden. Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men te paard een lans door een ring probeert te steken. Bij sjezenrijden zitten man en vrouw in Zeeuwse klederdracht in een sjees; een tweewielige, vaak antieke, wagen die achter een paard is gespannen. Het paard draaft door het parcours en de vrouw moet gedurende deze vlotte rit drie tot vier ringen steken.

Strandplezier

Zon, zee en strandplezier! Het strand van Zoutelande loopt van strandovergang 11 tot aan overgang 23. Parkeren is mogelijk op de aangegeven parkeerplaatsen als je de badplaats binnenkomt.

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of aan het strand bij een strandpaviljoen. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

 

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met Zoutelande. Kies bijvoorbeeld voor de fietsroute ‘Lekker Zuivel’. Echt boerderij-ijs, heerlijke kaas en boerderijyoughurt maken deze route een ware 'melkweg'. Of kies de wandelroute 'De hoogste duinen op'.

 

Walcheren

Naast Zoutelande is er veel te ontdekken op dit mooie Zeeuwse eiland, waar je je nooit hoeft te vervelen. Je vindt er bijzondere natuur, schone stranden, pittoreske dorpen, twee levendige winkelsteden, goede fietspaden, gezellige restaurants en cafe’s en vele “slecht weer” activiteiten.

bottom of page